Elke situatie is anders en elke vordering kent een ander verhaal. Ik wil u meenemen in de wereld van incasso. Niet voor sensatie maar om u te laten zien dat het ook anders kan. Dit zijn waargebeurde verhalen. De namen heb ik om privacy-redenen niet genoemd. 

Sterke zenuwen

Een Nederlands bedrijf heeft een bestelling geplaatst bij een Duits bedrijf. Deze bestelling werd gedeeltelijk geleverd en de rest van de bestelling zou op een later tijdsstip geleverd worden. Ondanks diverse aanmaningen heeft het Nederlandse bedrijf noch de geleverde goederen, noch de in Duitsland opgeslagen goederen betaald.

50 contactmomenten later … 

Na onze eerste aanmaning had ik al snel contact met de persoon die over de betalingen ging. Dit leidde echter nog niet tot betaling. Er waren 2 aanmaningen, 6 e-mails naar de debiteur, meer dan 42 telefoongesprekken met debiteur en meer dan 34 e-mails met mijn klant voor nodig om deze vordering te incasseren.

Altijd respectvol

Ik wil graag nadrukkelijk vermelden dat het contact met deze debiteur elke keer vriendelijk en respectvol verliep. Ik ben er ook van overtuigd, dat juist daarom deze vordering kon worden geïncasseerd. 

Eind goed, al goed

Als dankjewel, heb ik het volgende bericht van de klant ontvangen: “Wir möchten uns nochmals sehr herzlich für die absolut vorbildliche Bearbeitung des letzten Vorgangs bedanken. Die Abstimmung mit Frau Preiss in Holland lief tadellos, sie hat vielfach starke Nerven bewiesen.”

Elke debiteur, crediteur en dus ook elke vordering is anders. Ik heb in de loop der jaren duizenden vorderingen behandeld en ik durf te stellen dat ik heel wat ervaring heb opgedaan. Deze ervaring deel ik graag met u en ik hoop dat u met mijn tips uw voordeel kunt doen. Heeft u vragen of eigen tips?
Laat het ons dan weten.

Ik ontvang regelmatig vorderingen vanuit Duitsland tegen kleinere ondernemingen. Veel van deze kleine ondernemingen hebben de crisis ternauwernood overleefd en hun financiën wankelen nog steeds. 

Problemen stapelen zich op

Juist deze bedrijven komen vaak in de problemen doordat hun eigen klanten niet betalen. Hierdoor missen zij de omzet om aan hun eigen verplichtingen te voldoen met als gevolg dat de problemen zich opstapelen.

Zakendoen met een debiteur

De debiteur in deze case ontving mijn eerste aanmaning en nam vrijwel direct contact met mij op. Ik heb met deze debiteur een betalingsregeling afgesproken die keurig werd nagekomen. Nadat de vordering was voldaan, belde de debiteur op en bedankte voor mijn geduld. Vervolgens vroeg hij of hij mij mocht inschakelen voor zijn eigen niet-betalende klanten. Een groter compliment bestaat er niet!

Maak gebruik van ons online-incassosysteem. Dat is efficiënt en voor ons tijdbesparend.
Deze tijd gebruiken wij dan weer voor het incasseren van uw vordering.

Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

© 2023 INCASSO PREISS
design & powered by AWINK Websolutions